Зима

Зима
Пролет

18 май 2022 г.

Денис Пушилин: Военните престъпници от "Азовстал" ги очаква трибунал

От 16 май насам, по данни на руското министерство на отбраната, са се предали общо 959 бойци, сред тях 80 ранени 

 

Ръководителят на Донецката Народна република Денис Пушилин заяви, че предалите се в плен украински бойци ще застанат пред съда, който ще реши съдбата им. 

Военните престъпници от редовете на украинските нацисти обаче ги очаква трибунал, който според Пушилин трябва да бъде международен.

"Ако противникът е сложил оръжие, то неговата по-нататъшна съдба ще решава съдът, а ако е нацистки престъпник - трибунал", поясни ръководителят на ДНР.

Пушилин уточни още, че висшите командири все още не са излезли от укритията в тунелите под "Азовстал".

Бойците от нацисткия полк "Азов" и украинските въоръжени сили продължават да се предават със стотици.

Предаването им в плен е продължило и през нощта, написа командирът на бригада "Восток" на силите на ДНР Александър Ходаковски в Телеграм. Той обясни, че само през неговия участък през нощна са преминали около 600 бойци.

Военни кореспонденти предават, че нацистите от полка "Азов" и частите на Въоръжените сили на Украйна продължават да излизат от тунелите изпод руините и да се предават на спецгрупите на армията и полицията на ДНР и Русия.

Руските сили са осветявали с ракети терена, за да улесняват процедурата по предаването.

За изминалото денонощие са сложили оръжие и са се предали в плен 694 души, сред тях 29 ранени. Сред предалите се има и жени.

От 16 май насам, по данни на руското министерство на отбраната, са се предали общо 959 бойци, сред тях 80 ранени. 51 тежко ранени са настанени за лечения в болница в град Новоазовск на територията на ДНР. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар