Зима

Зима
Пролет

23 май 2022 г.

В "Азовстал" откриха сателитен телефон на ОССЕ, ползван от украинските бойни части

Александър Ходаковски: През всичките тези години подозирахме ОССЕ, че съдействат на противника

 

Командирът на батальона "Восток" от Вътрешните войски на ДНР Александър Ходаковски показа свидетелство за това, че през всичките години на конфликта в Донбас мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е оказвала активно съдействие на украинските военни части, съобщават руските медии.

Той показа сателитен телефон на мисията, който според него е бил използван от барикадиралите се на територията на металургичния комбинат нацисти.

"През всичките тези години подозирахме ОССЕ, че съдействат на противника. Бяхме уверени, че техните камери, разположени навсякъде по линията на бойно съприкосновение уж за контрол на режима на спиране на огъня, всъщност предават на противника информация за нашите действия", заяви Ходаковски.

"Ето неоспоримо доказателство за действията на ОССЕ - спътников телефон, открит при претърсването на "Азовстал", написа Ходаковски в своя Telegram-канал, съобщава Epicenter.bg

На 29 април ОССЕ обяви официално края на мониторинговата си мисия в Украйна, съществувала в продължение на осем години. До този край се стигна вследствие на ветото за удължаването на мандата ѝ, наложено от Русия на 31 март. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар