Зима

Зима
Пролет

12 юни 2022 г.

Елеонора Митрофанова: Главното богатство на Русия са нейните хора

Готови да споделим с Родината не само гордостта от постижения и победи, но заедно с нея с чест да преодолеем изпитанията 

 

Уважаеми приятели на Русия в България!
Скъпи сънародници!

Сърдечно ви поздравявам с нашия национален празник – Ден на Русия! 

В периода на сложната международна обстановка, на опитите да „се отмени“ и да се заличи всичко, което е свързано с Русия, днешният празник придоби специално значение за нас. Този ден се отзовава в душата на всеки, който радее и се тревожи за Отечеството. Ние сме част от огромната страна с велика история и колосален принос към световната култура и наука. И затова сме готови да споделим с Родината не само гордостта от постижения и победи, но заедно с нея с чест да преодолеем изпитанията.

Опитите да се нанесат щети на Русия с ограничения и санкции не само не постигат исканите цели, но и чувствително удрят техните инициатори. Сегашното положение на нещата, всъщност е стимул за руснаците да приложат цялата си енергия и трудолюбие, да използват творческия и интелектуалния потенциал за благото на развитие и процъфтяване на родната земя.

Убедена съм, че Русия и другите центрове на многополюсния свят, които отказват да следват натрапвания отвън „ред въз основа на правилата“ ще заемат достойно място в променящата се система на международни координати. Ще продължат да развиват взаимноизгодното сътрудничество със всички държави, отворени за равнопоставения диалог.

Всеки от нас осъзнава, че главното богатство на Русия са нейните хора. Това са не само руските граждани, но и представители на чужди държави, които с топлина и обич се отнасят към нашата страна. Затова днешния празник можем по право да го смятаме за общ. Благодарим ви за приноса и усилията по укрепване на руско-българското сътрудничество. И макар сега двустранният диалог не е на нивото, което отговаря на своя потенциал, надяваме се, че и тази страница някога ще е в миналото. Както знаем от 143 години на дипломатическите отношения между Русия и България, след сложния период винаги следва нов подем.

Скъпи сънародници!

В Деня на Русия ние си спомняме за многовековния път на руската държава и отдаваме почит на изтъкнатите представители на нашата страна. Бих искала да благодаря на вас за активната работа по укрепване на взаимно разбиране между народите на Русия и България. От все сърце ви пожелавам здраве и благополучие, успехи в професионалната и обществена дейност.

Честит празник, скъпи приятели! 

Честит Ден на Русия!


Поздравление на Посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова с Деня на Русия

Няма коментари:

Публикуване на коментар