Зима

Зима
Пролет

10 юни 2022 г.

Пърполет разби на пух и прах цялата холивудска индустрия

Какви неочаквани опасности криел модерният ни свят - всичко бавно, което се движи по въздух, вече е неуловимо! 

 

Пърполет с неясен произход и все още неясен екипаж разби на пух и прах цялата холивудска индустрия, посветена на екшъни във въздуха и направи за смях и на гаргите въздушната отбрана на пет европейски държави. 

И не само това: вече всеки терорист на планетата е наясно, че няма никакъв проблем да пусне малка флотилия безпилотни дронове и тъй като докато летят над натовски държави, понеже няма да отговарят на позивните на военните, ще бъдат учтиво придружени от изтребители, докато навлязат в чужда държава. 

В България неидентифицираният самолет полетял насам-натам, па кацнал във Видин, заредил, после пак излетял, после кацнал в Търговище, а нашите го търсели по земя на принципа, че квото лети, все някога се приземява. 

Онова, което ужким знаем за НАТО, за отбраната на въздушния суверeнитет е, че когато нещо неясно зависне в небето ти и не отговаря, го свалят на мига. А в случая напълно парализирани са били военните в Унгария, Словакия, Румъния, Сърбия и България. И не стига това, ами след като веднъж каца във Видин на старото и изтърбушено летище и зарежда (от къде не е ясно, щото летище Видин не работи от десетилетия), излита отново и пак никой не е в състояние да пита пилотите къф го дирят. 

За да е наистина абсурдно, вече търсят хората, които са летели със самолета по хотели. Със следови кучета ли или питат: "Извинете, вие да сте летели скоро със самолет"? 

Комичното е, че за да лети човек с 500 гр. дрон се иска сертификат от ГВА и да обяви маршрут по който ще си вдигне гаргата с перки. Но когато цял самолет нарушава границата и никой не знае дали на борда не возят зарин, например или 500 кила кокаин, или щам на маймунска шарка, някой у нас търчи по земята и гледа към небето къде ще кацне машината.

Както каза видинчанин, "тоз е кацнал във Видин, щото ко́марите са го приземили."
Обяснението на военните е, че с изтребители трудно го следели, щото бил много бавен. По тази логика всяка нова война може да бъде успешно проведена с дирижабли - тях военните хептен няма да могат да ги проследят! 

Какви неочаквани опасности криел модерният ни свят - всичко бавно, което се движи по въздух, вече е неуловимо! 


 Лияна Панделиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар