Зима

Зима
Пролет

1 юни 2022 г.

Ще ни залее ли и престъпност от Украйна?

Истински големите неприятности заради украинската организирана престъпност,  тепърва ни предстоят 

 

Преди три години много емоции породи изказване на френският президент Еманюел Макрон по повод на нелегалните емигранти в неговата страна. 

В интервю за списание Valeurs Actuelles той каза, че предпочита легалните имигранти от Гвинея и Кот д’Ивоар  пред нелегалните украински и български банди.

По този повод  в началото на ноември 2019 г. украинската медия „Страна“ публикува резултати от свое прочуване за това, какви ги вършат  „украинските банди“ в Евросъюза. И стигна до извода, че те се занимават с незаконен трафик  на нелегални имигранти, търгуват с наркотици, ограбват домове и др. Медията написа, че след увеличението на потока от украинци в Евросъюза заради въведеният безвизов режим през 2017 г.,  е нараснал рязко трафика на хора, цигари, наркотици и оръжия. Украински мафиоти  незаконно  доставят с яхти свои съграждани във Великобритания  срещу 3000 евро от човек. Те осигуряват „украински роби“ за  европейският черен пазар на труда, като срещу това получават определен процент от тяхната заработка. Рязко се е увеличил и броят на украинците, които нападат и ограбват домове, крадат автомобили, като разкриваемостта на тези престъпления е нулева. „Страна“ отбеляза, че и украинци, които живеят легално в Европа също говорят за скок на криминалните престъпления с участието на техни сънародници.

Сега, когато минаха три месеца от началото на специалната операция на Русия в Украйна, нашият континент го заля истинска вълна от бежанци от тази страна. По официални данни на ООН от 24.02. до 22.05.2022 г., Украйна са я напуснали 6538998 души. В Русия са отишли около един милион украинци, в Полша – над 3,5 милиона, в Румъния – 843015, в Унгария 644474 души и т.н. У нас бежанците от Украйна са над 110000 души.

Естествено, това доведе и до идването в Европа на немалко криминални елементи. Френското Radio classique направи извода за стремителен ръст на престъпността, дошъл заедно с наплива от украински бежанци. Основни направления за действие на украинските организирани престъпни групировки са проституция, внос и продажба на оръжия и наркотици и др. Зачестяват съобщенията за похищение и търговия с украински деца, които се продават, включително и като сексуални роби – педофилията е запазена марка за твърде многото любители на ЛГБТ+ „ценностите“ на Запад. Според наблюдатели от територията на Украйна вече са изведени около 40 на сто от децата в украинските детски домове. От началото на руската операция от тази държава само в Испания са били изпратени около 14000 непълнолетни, огромната част от които не са били съпровождани от възрастни – те просто са били похитени.

Но се смята, че най-големи печалби украинската мафия получава от търговията с човешки органи.  Автомобили с хладилни камери, пълни с части от човешки тела безпроблемно  излизат от Украйна и се отправят за Европа. Според наблюдатели в този изключително печеливш бизнес, са замесени и влиятелни европейски политици. Както са казвали древните – „парите не миришат“…
https://u.9111s.ru/uploads/202105/16/d51cc5fcf6015d4edd0f5f91dd42a2c6.jpg

Особено опасна за сигурността на Европа е  и търговията с оръжие, която сега разгръщат украински престъпни групировки. А точно в нея те са се специализирали отлично, след започването на войната на украинския режим срещу населението на Донбас през 2014 г. Огромни количества оръжия са били изнасяни без никакъв контрол от зоната, в която са се водели сражения между украинските въоръжени сили и опълченците от двете самопровъзгласили се републики – ДНР и ЛНР. Дори тогавашният  украински президент Петро Порошенко бе изразил загриженост за увеличаването на контрабандата на оръжие в страната.

Сега бившият депутат в украинският парламент Иля Кива твърди, че в следващите десетилетия Европа ще бъде залята от оръжия, които напълно безконтролно по заповед на президента Владимир Зеленски, се раздават на населението. Така на практика през последните три месеца са въоръжени украински престъпни групировки, членове на които сега под маската на бежанци влизат в Европа. Според Кива скоро  европейците ще видят една война, за която не са подозирали – въоръжени украинци ще се борят за контрол над техните улици с албанци, турци, сирийци и др. „Проституцията и продажбата на наркотици и оръжия в Стара Европа ще заблестят с нови цветове“, твърди Кива.

И той вероятно е прав. Шефът на Европол – Катрин Де Бол заяви пред немската медия Welt am Sonntag, че ситуацията с доставяните сега от Запад на Украйна оръжия става много опасна. Според нея има огромен риск те да попаднат и в престъпни групи.

Естествено, България не може да бъде застрахована от нахлуване на украински престъпници. В парламентарната комисия по туризъм заместник-главният секретар на МВР – главен комисар Станимир Станев, съобщи, че у нас украинците извършват най-вече кражби на имущество – пари, ценни вещи и др. Крадат се и регистрационни табели на коли, както и нови луксозни марки автомобили. По повод на публикации в медиите за опити на организирани групи от Украйна да завладеят територии у нас той заяви, че в МВР имат подобна информация, по която се работи. В МВР  анализират и поведението на  бежанци, които са от престъпният контингент на Украйна. Установено е също така, че има събиране на групи украинци в определени заведения, като тези срещи са с усилена охрана.

Украинци са били замесени и в трафик  на имигранти от българската южна граница. Така  медии съобщиха, че мъж, представящ се за депутат от украинския парламент, е бил заловен като съпричастен в  превоз на нелегални мигранти близо до бургаското село Индже войвода. Заедно с него е арестуван и друг украинец – двамата са управлявали джипове с българска регистрация. В тях са открити 19 мигранти от Сирия.

А  депутатът  Любен Дилов-син прогнозира голям проблем с престъпността по морето. Според него полицията и МВР реагират доста неадекватно на все повечето сигнали за появата на украинска престъпна организация, известна с прозвището „Братва“ в Бургаско. Сега украинските мафиоти „тормозят своите, занимават се с тях, рекетират ги уж за да ги пазят, лъжат ги, че ще им намерят по-добри места за настаняване”, заяви депутатът. Той предупреди, че много скоро – след като стартира сезона на морето,  украинските мафиоти ще се ориентират и към други хора. При това   тепърва се очаква нова много по-голяма вълна от украински бежанци в България, която може да достигне до 300000 души.

Обяснимо е немалкото количество от криминални образи сред украинците – след 24 февруари мъже можеха да пресекат западната граница на Украйна, само ако са в състояние да платят за това. Ето защо повечето от мъжете-бежанци са богати хора – техните сънародници, живеещи на една заплата няма как да си позволят да дадат  няколко хиляди евро, за да си затворят граничари и митничари очите на границата. Не богати, а бедни украинци сега се мобилизират и изпращат на фронта в Донбас – за разлика от състоятелните им сънародници, които се шляят из Европа.
https://topgir.com.ua/wp-content/uploads/2017/12/lamborghini-05.jpg

Наши медии съобщиха за украински бежанци, които внасят в български банки и пари в брой  от порядъка на над 500000 и над един милион евро. Нищо чудно – по данни на Бюрото за икономическа сигурност в Киев украинци са изнесли  само в периода между 24.02 т.г. и средата на април над 3 милиарда евро  (в тази сума влизат също и изнесени благородни метали и ценности). Колко е нелегалният износ, обаче, едва ли някои знае това. Случайно на украинската граница бе разкрит опит да бъдат изнесени над 30 милиона долара от Украйна. Парите са били в куфари, поставени в автомобил. А той е принадлежал на съпругата на влиятелен украински бюрократ. Нищо чудно – по данни на международни организации Украйна е с най-корумпираното управление на нашия континент.

У нас само през месец март украинци похарчиха над 30 милиона лева, плащайки с техни дебитни и кредитни карти. Но никой не знае, колко пари имат в наличност украински бежанци – сред тях вероятно има и хора с хиляди евро в брой.

Ситуацията в Украйна няма скоро да се нормализира, още повече, че става все по-вероятно страната да се разпадне подобно на Югославия. Полша вече няма търпение да заграби част от нейната територия. Ето защо към Европа неизбежно ще се устремят нови милиони украинци.

А това означава, че истински големите неприятности и заради украинската организирана престъпност,  тепърва ни предстоят.


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар