Зима

Зима
Пролет

9 юни 2022 г.

Владимир Путин: Петър Велики е връщал загубените територии на Русия, а сега се случва същото

"На нас се е паднала задачата да си връщаме и да укрепваме, и със сигурност ще успеем да се справим с предизвикателствата, пред които сме изправени." 

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че цар Петър Велики през XVIII в. не е завладявал нови територии, а е "връщал" загубени от руската държава територии.

"По всичко личи, че и на нас се е паднала задачата да си връщаме и да укрепваме, и ако изхождаме от това, че тези базови ценности са в основата на нашето съществуване, със сигурност ще успеем да се справим с предизвикателствата, пред които сме изправени", добави Путин.

Това е първото изявление на Путин, което може да се тълкува като допускане на възможността за анексиране на нови украински територии.

Днес руският президент говори пред млади предприемачи след изложба, посветена на Петър Велики.

"Фактът, че трябва да се защитаваме, да се борим - това са очевидни неща. Току-що бяхме на изложбата, посветена на 350-годишнината от рождението на Петър Велики. Почти нищо не се е променило. Петър Велики води Северната война в продължение на 21 години. Човек би си помислил, че той е воювал с Швеция, че е отвръщал на нападение. Нищо не е отблъсквал, а го е връщал обратно", каза Путин.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар