Зима

Зима
Пролет

9 юли 2022 г.

Пълзящ гербоизъм

Твърде бързо забравяме. Твърде лесно прощаваме. Твърде нетърпеливи сме да съборим старото, без да осъзнаваме какво искаме да дойде на негово място... 

 

Ако трябва с нещо хубаво да спомена изминалата половин година, то май е това, че Борисов почти не го виждахме и чувахме и по същество бяхме лишени от "безценните" му съждения и размисли по текущи политически въпроси. 

За съжаление това време мина и отново банкянският политически тартор ни сполетя. Само творенията му от последните дни ми светват червена лампичка как се готви да се връща.

Нинова пък заявява, че никой не го бил искал, а той се предлагал. Много хубаво твърдение. Добре звучи, спор няма. Само където госпожа БСП забрави, че в момента ГЕРБ са втора политическа сила с тенденция да са първа, а собствената й партия се класира след ДПС. Поне аз, ако бях, щеше да ми е леко неудобно да коментирам. 

Какво ще се случи, ако ГЕРБ и Борисов се върнат на власт: На първо място, корупцията си остана неразкрита и по-лошото - ненаказана. Автомагистралите са супер, от тях не се е крало, не се е крало от европейски проекти, онова чекмедже не е чекмедже, а пачките не са пачки, само така ви са се сторили. По няколко пъти на ден ще имаме пресконференции, на които Борисов със строг тон ни нарича тулупи, присъстващите журналистки - мисирки, а пенсионерите - виновни за "опукването" на държавния бюджет. 

Ако някой пък реши да протестира, процедурата си я знаем - газ, бой и арести. Незаконни подслушвания. Корумпета отгоре до долу във властта. Местни дерибеи. Козируване на световни и европейски лидери. Мощно тържествено откриване на поредния цех за батерии или звънци за велосипеди. Такива ми ти едни работи. А, забравих - Цвета Караянчева - председател на Народното събрание евентуално. И останалите, които си ги знаем.

Твърде бързо забравяме. Твърде лесно прощаваме. Твърде нетърпеливи сме да съборим старото, без да осъзнаваме какво искаме да дойде на негово място.

Всъщност белият кон чака... играчите вече са подредени. Само народът не осъзнава какво го чака.


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар