Зима

Зима
Пролет

5 август 2022 г.

Ако в България имаше политици с ум, нямаше да закопават страната с безумни решения

Днешните от либералния и умнокрасив сектор трябва да бъдат изолирани и държани далеч от властта, защото носят само щети и бедствия 

 

Ако в България имаше умни политици, които мислят за страната си, не само че нямаше да спрат договора с "Газпром", но щяха да го продължат след Нова година с по-добри условия. 

В контекста на западния стремеж към изолация и това, че идва от България (член на ЕС), щеше да стане лесно. Мисля, че Борисов би се усетил и би го направил. Няма никакво значение какво говори сега, защото се чисти от погромите на американците и е разбираемо, макар и отблъскващо, но както и да е. Поради тази причина спрях да се потрисам толкова много от него, защото за разлика от сегашните, освен своя, гледаше и обществения интерес.

Сега за регреса на Кирил и Асен: по-долното ниво на българския живот, което постигна промяната е, че всички останали ще се съобразяват с по-ниската летва, която те заковаха и ще знаят, че могат още по-безнаказано да правят каквото си искат. В конкретния случай ще оставят посредниците в газа, които ще им снасят на тях комисионни, защото народът ще плаща безропотно. Няма причина поради която да не се възползват от тази апатия. Политиците се държат така, както биха се държали техните избиратели. Но да се върнем на идеалната постановка.

Ако в България имаше политици с ум, те щяха да се възползват от ситуацията, а не да закопават страната с безумни решения в своя краткосрочна и сравнително евтина полза. Най-вредни са клакьорите от така наречената градска десница, които вдигат на ура всичко, което мислят за справедливо и морално, а то не е. Нарцистичен типаж, който живее само в своя свят и не иска да вижда какво става около него. Мисля, че тук става дума за най-банална глупост и почти съм се отказал да влизам в спор. Само когато съм в настроение. Сигурен съм, че това е най-опасната част от обществото за властта. Те не трябва да бъдат допускани до нея, точно както болшевиките не трябваше да вземат Русия през 1917-а.

Последното не го казвам аз, а Владимир Путин (за онези комунисти, които подскачат при всяко напомняне на техния фундаментален идеен и практически провал). Днешните им потомци от либералния и умнокрасив сектор трябва да бъдат изолирани и държани далеч от властта, защото носят само щети и бедствия. Става дума за болни амбиции на посредствени мозъци и увредени от нарцисизъм характери (точно както болшевиките през 1917-а). Морализаторът Ленин, семпъл философ със сифилис, който подклажда революцията в Русия от Швейцария е техният общ баща. Интелектуален, морален, физически и метафизически банкрут. И понеже покрай войната в Украйна сега са в ремисия, е добре да се помни тази бесновата част от тяхната човешка природа. И да им се дава битка с кураж, разум и никаква сантименталност, както го прави Путин.


Явор Дачков, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар