Зима

Зима
Пролет

5 август 2022 г.

Русия експулсира 14 български дипломати като ответна мярка

Русия е убедена, че неприятелските действия на София по отношение на Москва нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ 

 

Русия експулсира 14 български дипломати като ответна мярка, съобщи Mинистерството на външните работи на Русия.

Българският посланик в Руската федерация Атанас Кръстин е бил повикан в руското външно министерство, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са обявени за персона нон грата.

Русия е убедена, че неприятелските действия на София по отношение на Москва нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ.

Русия смята, че експулсирането на нейните дипломати от България нанася значителна вреда на отношенията между страните и е знак за по-нататъшна деградация на Запада.

"Смятаме, че подобни действия не само нанасят значителна вреда на традиционните връзки между нашите страни, нарушават правата на сънародниците, лишени от достъп до консулски услуги, но и свидетелстват за по-нататъшна деградация на колективния Запад, готов да жертва интересите на партньорите си, само за да навреди на Русия", заявиха от дипломатическото ведомство.

"Безпрекословното придържане на официална София към тази деструктивна линия е достойно за съжаление", допълва външното министерство.






Няма коментари:

Публикуване на коментар