Зима

Зима
Пролет

22 август 2022 г.

Владимир Путин: Русия е мощна, независима световна сила

"Днес трикольорът се е превърнал в неразделна част от руската държавност, в символ на единството на народа, на неговата преданост към Отечеството и на готовността му да защитава националните си интереси." 

 

"Русия е мощна, независима световна сила. Ние сме твърдо решени да провеждаме на международната арена само онези политики, които отговарят на основните интереси на Отечеството."

Това заяви президентът Владимир Путин в обръщение по случай Деня на националния флаг.

Той изтъкна, че руското знаме, издигнато преди повече от три века на първия руски военен кораб, е било символ на Русия в трудни моменти от нейната история - при Петър Велики по време на формирането на Руската империя, по бойните полета на Първата световна война и в противоречивите и трудни времена на кардинални промени през 90-те години на миналия век.

"Днес трикольорът се е превърнал в неразделна част от руската държавност, в символ на единството на народа, на неговата преданост към Отечеството и на готовността му да защитава националните си интереси", добави президентът.

"Националният флаг символизира верността към нашите традиционни ценности, от които никога няма да отстъпим - истината и справедливостта, солидарността и милосърдието, уважението към многовековната, непрекъсната история на Русия, към постиженията и победите на нашите предци, които ни завещаха да пазим и защитаваме родината, никога да не допускаме външен диктат и хегемония", заяви Путин.

Той изтъкна, че националното знаме, както и безсмъртното Червено знаме на победата, служи за възпитание на младото поколение в ценностите на патриотизма, гражданството и отговорността за бъдещето на родината. 

"От 1 септември всяка учебна седмица ще започва с тържествена церемония по издигане на знамето и изпълнение на националния химн", заяви руският президент.



Няма коментари:

Публикуване на коментар