Зима

Зима
Пролет

21 август 2022 г.

Португалия, Гърция и Кипър не поддържат забраната за влизане на руснаци в ЕС

Туризмът е един от важните сектори в португалската икономика, който обслужва милиони международни и местни туристи 

 

Португалските власти обявяват, че се отнасят отрицателно към идеята за забрана за издаване на визи на руснаци за влизане в Европейския съюз. 

Това е заявил представител на Министерството на външните работи на Португалия пред вестник Eco.

С подобна позиция по-рано излязоха и правителствата на Гърция и Кипър, които не поддържат предложените ограничения по отношение на руските граждани за влизане в Евросъюза.

"Главната цел на санкционния режим трябва да бъде "руската военна машина", а не руския народ", уточняват от дипломатическото ведомство на Португалия, съобщава Banker.bg.

Предполага се, че своята гледна точка Португалия ще отстоява при обсъждането на визовите ограничения срещу Русия на неформалната среща на министрите на външните работи на Евросъюза.

Припомняме, че по-рано официални лица от Естония, Финландия, Латвия и Литва предложиха идеята за забрана за влизане на руснаци в Европейския съюз.

Туризмът е един от важните сектори в португалската икономика, който обслужва милиони международни и местни туристи. Страната е целогодишна дестинация, но туристическият сезон е главно от юни до септември. Португалия притежава превъзходни плажни курорти. Покрита с много интересни места, които са в списъците на ЮНЕСКО за световното културно наследство.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар