Зима

Зима
Пролет

2 ноември 2022 г.

НАТО да трампи оръжието

А ако някой иска да дава някакво оръжие, да го дадат тези, на които им е излишно! Бедните българи оръжие за окраините нямат! 

 

Разбирам от предложението на евроатлантиците в Народното събрание, че ние ще си изпратим старото оръжие на Окраината, а НАТО и САЩ щели да ни дадат ново (точно как, колко милиарда ще ни струва и след колко петилетки ще ни го доставят, не става ясно). 

Защо усложняват нещата, не разбирам!?!

Изглежда ми като класическа схема - ние даваме даром старо оръжие на Окраината, а САЩ ни продава ново. Сега в уравнението сметнете кои са печелившите и си отговорете на въпроса чии интереси обслужва предложението. Ние хем губим въоръжение, хем трябва да се бръкнем с милиарди за ново. Тоест, сме от страната на булката. Нищо учудващо, де, очаквано с тези депутати.

А защо не опростим схемата? Ние си пазим старото оръжие, че може да ни трябва. Не даваме нищо, не купуваме нищо. САЩ директно си доставят таралясниците в Окраината, а Зеленският им защитава интересите. Така и българите въоръжени, и окраините, и САЩ доволни и т.н. и т.н. 

Та, да караме по-простичко, ааа? Здравият разум предлага нещата да си останат по старому. А ако някой иска да дава някакво оръжие, да го дадат тези, на които им е излишно! Бедните българи оръжие за окраините нямат!


Елена Гунчева-Гривова

Няма коментари:

Публикуване на коментар