Зима

Зима
Пролет

6 ноември 2022 г.

Бате, дай оръжия!

И когато нещата станат зле, пак някой друг ще ни бъде виновен! 

 

Окраината поискала над 30 вида оръжия от бедна България. 

Интересно защо не ги иска от американците, които й използват територията за военни бази и лаборатории. Семейство Байдън си имат сериозни интереси там и като едното нищо ще им отпуснат оръжия. Ама - не! Искат ги от нас! 

Не стига, че ни се натрапиха да ги издържаме, ами и са нагли да искат още повече. И тук не става дума да не помагаме. Само, че веднага се вижда разликата между укробежанец и бежанец от Сирия например - и в отношението, и в настаняването, и в парите. Може и аз да греша, ама не си спомням на сирийците да са отпускали по 40 лева на ден. Значи за едни (любимците на американците) може, за други не може!

Българската армия не е добре въоръжена и това се вижда и с невъоръжено око. Наглостта на Зеленски минава всякакви граници. Така е, когато шут става президент. От друга страна, излезе статистика, че само един малък процент от даденото от държавите оръжие се знае къде е отишло. Тоест, голяма е и вероятността някои да стават милиардери за сметка на нашата глупост. Впрочем видели сте именията на Зеленски във Франция, нали? 

Ние обаче спим. Немощни протести и никакви действия. Също като времето, когато сме се присъединили към Тристранния пакт и Третия Райх. Тогава поне партизани е имало. Сега партизанстваме във фейсбук. 

И когато нещата станат зле, пак някой друг ще ни бъде виновен!


Елена Гунчева-Гривова

Няма коментари:

Публикуване на коментар