Зима

Зима
Пролет

6 ноември 2022 г.

И с най-голямата си наглост и арогантност излизат на протест

Хора, нехаещи пред смъртта на собствения им народ, сега си развяват претенциите на наша територия, вместо да наведат от срам глави, че именно с тяхното безразличие и наглост в момента в Европа се води вече война

 

 

Българските бази не са достатъчно добри за украинските бежанци.

В тези почивни бази почиват българи с децата си. Там ходи българският работник и служител да отмаря, за да се върне после в българската трудова действителност. Но за украинеца подобни почивни бази не са оферта, защото не са им на нивото. Не било подходящо за децата им. За българските деца е подходящо, да не говорим, че карловци, потопени от безстопанствеността на държавата, живеят във фургони насред мизерията, но за украинеца това е под нивото. 

Една година, откакто българският народ ги издържа на наша територия. Издържа ги по такъв начин, по който нито един друг български гражданин - нито децата с увреждания, нито пенсионерите ни, нито застигнатите от бедствия са обгрижвани или ще бъдат издържани някога. И с най-голямата си наглост, с най-голямата си арогантност излизат на протест, защото ще им отнемат лукса по хотелите, в които биват хрантутени.

Разбирам да си в развита и високостандартна Германия и да ревеш, че те пращат на бунището, ала да си попаднал в България, в която държавата ни (уж) няма средства за хората в неравностойно положение и да ревеш  не за  елементарни условия, а за хотелски условия е върха на наглостта.

И ако това не ни покаже що за народ са, и ако това не даде достатъчно ясна окраска на факта, че същите тези хора спаха спокойни години наред, докато бомбардираха децата от собствения им народ, то не знам какво друго.

Представяте ли си да живеете спокойно, докато правителството ви бомбардира децата в Бургас или Варна, докато спира пенсиите на пенсионерите и насилствено мобилизира синовете ви, за да избиват вашите сънародници? Та ние оревахме орталъка, че пребиха две от нашите деца на протестите преди две години зад прословутите колони на площада, какво остава за подобен насилствен метод срещу по-голяма част от народа ни.

И не че няма да ги приютим, и не че няма да ги нахраним, ама когато сядаш на чужда трапеза, не се въсиш на хляба пред теб. 

И да, тези думи са некрасиви, тези думи звучат дори зли, но те не са мои думи, не съм си ги измислила - те са просто думи, описващи истината. А истината е такава, че хора, нехаещи пред смъртта на собствения им народ, сега си развяват претенциите на наша територия, вместо да наведат от срам глави, че именно с тяхното безразличие и наглост в момента в Европа се води вече война.

Да не бяхте избивали децата си, нямаше да се налага да спите по български почивни бази. За които между другото не давате пукнат лев.

 

Персефона Коре

Няма коментари:

Публикуване на коментар