Зима

Зима
Пролет

14 януари 2023 г.

Василий Небензя: Украйна всъщност се превърна в частна военна компания на НАТО

Те ѝ плащат пари, снабдяват я с оръжие и информация, казват ѝ къде да стреля и къде да атакува. От това страда украинският народ, който е принуден да се бие в името на чужди задачи.“ 

 

"Украйна се превърна в частна военна компания на НАТО, на която се плащат пари, дават се оръжия и се казва къде да стреля."

Това заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя на заседание на Съвета за сигурност на световната организация, съобщава ТАСС.

По думите му, "режимът в Киев, противно на фактите и здравия разум, си е създал илюзията, че с увеличаване на пряката военна помощ от НАТО ще може да победи Русия на бойното поле".

„В резултат на това Украйна всъщност се превърна в частна военна компания на НАТО. Те ѝ плащат пари, снабдяват я с оръжие и разузнавателна информация, казват ѝ къде да стреля и къде да атакува. От това страда украинският народ, който е принуден да се бие в името на чужди задачи“, каза руският дипломат.

"Специалната военна операция в Украйна ще приключи само когато целите ѝ бъдат постигнати, независимо дали чрез преговори или военни средства", заяви още на заседанието на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Руската федерация.

„Специалната военна операция може да завърши само когато вече няма заплаха за Русия от територията на Украйна и няма дискриминация за рускоезичното население на тази страна. Ако този резултат може да бъде постигнат чрез преговори, тогава ние сме готови за такъв сценарий. Ако не, тогава всички поставени задачи ще бъдат постигнати с военни средства. Досега нито режимът в Киев, нито неговите западни спонсори са направили необходимите изводи от украинските събития“, каза Василий Небензя.

Руският дипломат добави, че „всичко в Украйна можеше да завърши по различен начин, ако Киев беше изпълнил Минските споразумения, одобрени с резолюция на Съвета за сигурност на ООН“. 

„Това обаче не беше част от плановете нито на Зеленски, нито на неговите предшественици, нито, както сега знаем благодарение на разкритията на бившия канцлер на Германия Ангела Меркел и бившия френски президент Франсоа Оланд, плановете на гарантите на Минск, Франция и Германия, заяви постоянният представител на Русия в ООН. 

Освен това научихме, че Минският процес е бил само параван за западните страни, зад който те тайно са въоръжавали Украйна, за да я настроят срещу Русия.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар