Зима

Зима
Пролет

14 януари 2023 г.

Два свята, единият е излишен

И ние - българите, сме на кръстопът. Каквото и да направим, съдбата ще се определи от победителят в битката. Битката между два свята... 

 

Всъщност САЩ си имат сериозен проблем с Русия. 

Начинът им на действие обикновено е да си купуват политици, цели правителства и държави. Където не може, плащат за пропаганда и постепенно обръщат общественото мнение или спонсорират шарени революции. И обикновено успяваха... досега. Имам сериозни съмнения дори за Горбачов и Елцин, че бяха купени или агенти на американците, иначе само с пълна идиотия могат да се обяснят действията им.

Но днешна Русия не е Ирак или Афганистан. Не е и Либия. Ако САЩ имат проблем, то той се състои в това, че вървят с рогата напред и арогантно смятат, че никой не може да им се противопостави. Ами може! И го прави! Докато американците се опиваха от собственото си величие и си разпиляваха силите по дребни цели, Путин използваше това време да затвърждава позициите на Русия, скрита дипломация и въоръжаване. Сега американците са малко притеснени като жена, която са я подозирали в изневяра много пъти, ама сега е хваната на калъп и разбира, че нещата няма да вървят по старому. 

САЩ се опитаха чрез нежни и шарени опозиционери да пробият в Русия. Инцидентите и Сибир бяха отговора. И спиране на американските медии и спонсори. Опитаха се със сила в Украйна. Само където не осъзнават, че Русия е страна, която е минала през Велика Отечествена война, когато всичко е било на ръба на катастрофата, загубили са милиони мъже, жени и деца, за да се защитят и никога няма да допуснат отново да ги хванат неподготвени. Те се готвят за война от деца. Там, където американските деца убиват съучениците си с автомат и се чудят каква операция за смяна на пола да си направят, руските се учат как да защитават Родината си, как да оцеляват и как се прави история. 

Всъщност тук моралът вече няма значение, единствено силата. Американските танкове срещу руските. Американските ракети срещу руските. Американски, полски и прочие наемници и украинци срещу редовна руска армия. Украйна е залог във войната между САЩ и Русия. Тя е и жертва и плячка. В нито една от двете хипотези за край на войната, тя няма да е победител. И това обикновените украинци го осъзнават, но нямат избор, защото държавата се ръководи от американска креатура, която слуша заповедите на Вашингтон.

Руснаците могат да се бият. Знаят срещу какво са изправени. И това не е Зеленски и Азов. Това е битка на две цивилизации и два избора. На Родината и на глобализма. На историята и на прайдовете. На мъжете и на 54-я пол. На дълга и на слободията. На сигурността и на бездомните. На капитализма и на социализма. На Запада и Изтока. 

И ние - българите, сме на кръстопът. Каквото и да направим, съдбата ще се определи от победителят в битката. Битката между два свята. Защото единият е излишен.


Елена Гунчева-Гривова

Няма коментари:

Публикуване на коментар