Зима

Зима
Пролет

9 февруари 2023 г.

Поредното безумие на ПП! Татко Петко пратен от сина си да търси в Турция синьо гориво

"Благородно му завиждам на #про100киро. Татко Петко е достоен за следващ министър председател…" 

 

Татко Петко летял до Турция с държавни пари, търсил синьо гориво

Бащата на Кирил Петков пътувал за преговори заедно със съветника Весела Чернева

"Благородно му завиждам на #про100киро.
То не бяха консултации как да бъде довършена АМ „Струма“ през Кресненското дефиле, то не бяха газови доставки…
Татко Петко е достоен за следващ министър председател…"

Така бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков коментира новината, че бащата на Кирил Петков бил натоварен от сина си да води преговори с Турция за доставка на синьо гориво.

Новината е от сутринта и е доста странна.

"Бащата на Кирил Петков е летял на държавни разноски до Турция миналата година. Той беше ангажиран с търсене на доставчици на синьо гориво. Петко Петков официално е пътувал до южната съседка за преговори заедно със съветника по външната политика на Петков - Весела Чернева".

Това разкри бившият зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов пред Nova news.

Той разказва това с чувство на гордост. 

"В Министерство на енергетиката сме полагали усилия през целия период да защитим както интереса на държавата, така и на всички граждани. Знае се "Булгаргаз" на кого е платил. Оттук нататък може да се направи запитване до тези, на които е платено, какво са купили, как са го купили и има ли директни плащания от тях към други, включително офшорни компании. Всичко може да бъде проследено.

Да не забравяме, че въпреки всичко успяхме през месеците от май 2021 г. до 2022 г. да дадем компенсации за газ. Това са стотици милиони, дадени за компенсиране на високите цени. Прокуратурата трябва да достигне до истината и ако има нанесени вреди, то виновните да понесат своите наказания", коментира той.

Не става ясно обаче по какъв критерий точно бащата на Киро е преговарял за газ в Турция? Има ли е съответните компетенции? Има ли решение на правителството?

Досега се знаеше, че Татко Петко е съветвал сина си при взимането на решения за строителството на магистралите. По думите на бивши министри именно Татко Петко е човекът, спрял строителството на АМ „Струма.

От думите на Пламен Данаилов става ясно, че Татко Петко е ходил на държавна издръжка в Турция. Това е безобразие! Тотално газене на всякакви нормативи и правилници за работата на МС.

"Да изпратиш баща си да участва във важни преговори, когато ти си премиер", това не изглежда много нормално, коментира  пред БГНЕС проф. Огнян Герджиков,.

И добави: "Не ми изглежда коректен ход от страна на Кирил Петков. Подобна практика наистина не изглежда много нормална".

"Признавам си, че не би ми дошло на ума", каза той усмихвайки се, отговаряйки на въпроса дали би изпратил свой близък роднина на важна дипломатическа мисия в чужбина. 


 Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар