Зима

Зима
Пролет

11 март 2023 г.

Съюз на родни мерзавци носи смърт на хиляди хора!

На обикновените българи, случващото се ще ни струва страшно скъпо. Контролирането на държавата ни от нашия военнопромишлен комплекс, я обрича неизбежно на поредна национална катастрофа 

 

Ако някой се съмнява, че прекрасната ни Татковина не бележи успехи в своето развитие, то той дълбоко греши. Ние продължаваме уверено да държим първото място по мизерия в Евросъюза! 

Днес над 75 на сто  от българите трудно оцеляват – много меко казано. Техните доходи на практика се оказват замразени, въпреки формалното увеличение на пенсиите и минималната заплата. Само 4 на от сто от населението на страната ни нямат никакви финансови проблеми и много от нас знаят, кои точно са те.

Стремително задълбочаващото се влошаване на начина ни на живот съвсем естествено води и до неговото преждевременно прекратяване. Днес България е лидер в Европа и по най-висока смъртност, сочат данни на Евростат.

Всеки нормално мислещ човек, прочел тези цифри би стигнал неизбежно до извода, че управниците в подобна ситуация спешно трябва да  изведат социалната политика като свой приоритет. Та нали създаването на среда, в която пълноценно да се реализира всеки граждани на страната, е тяхна основна задача. Заради нейното решаване те са изпратени и в коридорите на властта от  избирателите им.

Да ама не: добри и наивни хора са били прекалено доверчиви, когато са гласували по време на предишни избори. Защото на власт са изпратили закоравели мошеници, нагли тарикати,  корумпирани лицемери. Истински бандити, чиято единствена цел е не да осигуряват просперитет на държавата  и нейните граждани, а да плячкосват де що могат. Доказателствата за тотална управленческа некомпетенност и неудържима алчност, генерираща всевъзможни корупционни практики на родни вождове, са наистина безброй!

А най-опасното е, че вместо за съзидание обществени ресурси в последните месеци агресивно се прахосват за производство на средства за разрушение.

Тук ще направя едно отклонение и ще ви припомня  знаменитата реч на 34-ят американски президент Дуайт Айзенхауер (1890-1969). Произнася я на 17 януари 1961 г. С нея той предупреждава за една огромна опасност, която заплашва САЩ: раждането на военнопромишлен комплекс. За Айзенхауер ново явление за историята на Америка е засилващата се връзка между военните и оръжейната индустрия и останалите обществени области. Става дума за тотално влияние – икономическо, политическо, информационно, духовно и др., навсякъде в страната, във всеки дом и правителствен офис. Резултатът е, че публичната политика е завладяна от измислен „елит“, който въобще не се интересува от обществените проблеми и национални интереси на САЩ.

Днес и България вече има свой военнопромишлен комплекс. Основни участници в него са производители и търговци на оръжия, военни и най-агресивните партии на войната у нас: ГЕРБ – СДС, „Продължаваме Промяната” и „Демократична България“. За да работи безупречно и ефективно, този комплекс  си е създал мощен корпус от свои хрантутници – журналисти, различни „експерти“, учени, преподаватели в университети, неправителствени организации… Всички те са мотивирани с много пари, щедро предоставяни им от производители и търговци на оръжия. За самите тях раздаваните милиони са дребни суми, защото благодарение на украинската месомелачка те днес печелят милиарди. Отлично смазваната с много пари манипулативна машина осигурява на търговците на смъртта обществено мнение, което да ги подкрепя. Както и все по-оглупяващо и инфантилно население, лишено дори от наченки на мислене. А това на практика води до ново максимализиране на доходите им.

Разследване на EURACTIV показа, че български производители и търговци на оръжия за миналата година са натрупали колосални печалби, като са произвели и изпратили чрез посредници в Украйна хиляди тона въоръжения и боеприпаси. За тази смъртоносна стока те са получили над един милиард долара. Управниците, поставени от военнопромишления комплекс на власт, са издали  разрешителни  за износ на оръжия през 2022 г.  за над 1.3 милиарда евро. Оръжейните заводи в Сопот, Карлово и Казанлък са отчели над 100 процента ръст на продажбите.

Разследване на германският всекидневник WELT – дъщерно издание на американската медия POLITICO в Axel Springer Group, също стига до извода за огромни продажби на произведени в България въоръжения, боеприпаси и дизелово гориво за военната техника на Украйна. Медията цитира любимият на народа „Киро простото“, който признава:  „Смятаме, че около една трета от боеприпасите, необходими на украинската армия в ранната фаза на войната, идват от България“. Товарни самолети, натъпкани догоре с български оръжия са летели непрекъснато между България и Полша. По сухопътният коридор през Румъния и Унгария те са били превозвани с огромни тирове. За това са били ангажирани и влакови композиции, теглени от по няколко локомотива.  WELT цитира и Александър Михайлов – шеф на държавната компания за военен износ „Кинтекс“, който говори за износ  на боеприпаси  за около два милиарда евро.

А The New York Times в своя публикация разказа за пускането отново в действие на производството на 122-мм снаряди във военния завод „Терем“ в град Костенец, което е било спряно през 1988 г. Според медията представители на американското посолство в България са присъствали на прерязването на лентата за новата производствена линия в завода. Това се е случило през януари т.г. Според The New York Times реалните продажби на български въоръжения и боеприпаси през 2022 г. са за над 3 милиарда долара!

Медии  цитират министърът на отбраната Димитър Стоянов, който изразява радостта си от откриването на „цех за военна продукция, която е особено търсена“. На събитието министърът  заявява: „Надявам се това производство да бъде доразвито до нови стандарти, каквито има в натовските армии”.

Българският  военнопромишлен комплекс заповяда на контролираните от него продажни политици в последния ни парламент да вземат решение за официално участие на България в опосредствената (прокси) война на Запада срещу Русия на украинска територия. Той е съпричастен и в  несекващото нито за миг чудовищно демонизиране на Русия и  идеализирането на един – по същество неонацистки украински режим, в родното публично пространство. Неговите пипала могат да бъдат открити и зад развихрянето на безумната истерия за премахване на паметника на Съветската армия.

Вероятно има хора в страната ни, на които всичко това им е дълбоко безразлично. Но на нас, обикновените българи, случващото се ще ни струва страшно скъпо. Контролирането на държавата ни от нашия военнопромишлен комплекс, я обрича неизбежно на поредна национална катастрофа. В отговор на натрапваната от него русофобска политика великата славянска държава  вече закри своя огромен вътрешен пазар за български стоки. Спря и достъпа ни до нейните евтини природни ресурси. Последиците от това ще усетим много скоро – когато цените на горивата у нас например, литнат до небесата заради необходимостта да  ги купуваме от посредници. Блокирането на доставките на руско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“  от политици-паразити, ще ни създаде проблеми не само с тока, но и със сигурността  –  руските реактори  не са предназначени за ядрени горива от други държави…

Свой интересен коментар за участието на България в прокси-войната на Запада руската информационна агенция  „РИА Новости“ озаглави  така: „Най-проруският народ на Евросъюза го управляват русофобстващи подлеци“. Пределно ясно, точно и вярно. Неоспорим факт е, че българите най-много от всички други европейски граждани са на страната на Русия. Това го показа и последното проучване на Евробарометър. Преобладаващата част от нашето население (истински  ужас за политиците от партиите на войната!) са против санкциите срещу Русия, забраната на руски медии и оказването на военна помощ на свръхкорумпираният, диктаторски  украински режим.

Наивно е да вярваме, че формираният у нас военнопромишлен комплекс ще се откаже от тлъстите си печалби и ще се съобрази с нагласите на огромната част от нашите сънародници. Единственото, което него го вълнува, е количеството на парите към банковите му сметки да не престава да расте.

Сега имаме шанс да се опитаме да ограничим влиянието на родния военнопромишлен комплекс. Това би могло да се случи, ако на изборите на 2 април не подкрепим тотално некомпетентните, напълно отчуждени от националните ни интереси, но невероятно нагли, алчни и корумпирани подлеци от „партиите на войната“.

Добре е да помислим върху това. И да си спомним приказката, че каквото сами си направим, никой друг не може да ни го стори…


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар