Зима

Зима
Пролет

20 март 2023 г.

Този мутрафон започва все повече да ме дразни!

Наглостта няма граници! На мен ми е напълно необяснимо защо държавата налива пари за хотелиери и ресторантьори?! 

 

Този мутрафон започва все повече да ме дразни!

Квичи, вие и очертава пълен апокалипсис какво щяло да стане с цените в заведенията ако видите ли се спрели помощите им и ДДС-то се върнело на обичайното ниво.

Според него себестойността на шопската салата била 15 лв., нищо, че в менютата била 10-12. Демек ресторантите едва ли не ни черпят.

Ай сега ние не си правим вкъщи шопска салата и ще ни пробутва партенки. По класическа рецепта за 3 порции (1 кг) си направих труда да сметна продуктите и ги докарах пряко сили до 3 лв. на стандартна порция от 350 гр. 

Така че наглостта няма граници! Отделно на мен ми е напълно необяснимо защо държавата налива пари за хотелиери и ресторантьори?!

Ама Гошо ресторантьора щял да фалира ако държавата не му давала. И кво? Няма да може да си върне кредитите банката ще продаде кръчмата на друг. Може и да позагуби малко, ама печалбата на банките за миналата година е скочила с още 50% та не са за жалене. Персоналът ще иде на трудовата борса за няколко месеца, а след това ще отиде на работа при новия собственик. Да, вярно кофти за Гошо, но не е драма за държавата.

За сметка на хвърлените огромни средства за ресторантьори и хотелиери производителите, и най-вече селскостопанските, не получиха нищо. А там фалита е драма. Защото като фалира една ферма или не дай боже торов завод, на тяхно място друг няма да дойде. Тогава лошо и за собствениците и за всички нас. 

Всъщност точно тази малоумна политика я виждаме и я плащаме от джоба си в момента.

Ричард Алибегов

 

Даниел Божилов

Няма коментари:

Публикуване на коментар