Зима

Зима
Пролет

4 март 2023 г.

Орден "Мадарски конник" за Айше!

Румба, има един малък проблем - балъците се свършиха! И ти си знаеш, че още утре ще се обърнеш като фурнаджийска лопата! 

 

Брей, Румба, ти си бил страшен бе, да му се не види! Снощи изби рибата - речено на тарикатски жаргон! 

Толкова патос, патриотизъм и държавнически гняв към сволочите, които поругаха България, може да изригне само един достоен президент и главнокомандващ! Кой ти пише огнените речи от пет изречения? Поздрави го от мен!

Само че, Румба, има един малък проблем - балъците се свършиха! Едни измряха от глад и болести, а други се вляха в лагера на тия, които отдавна се присмиват на шутовщините ти! Знаем, а и ти си знаеш, че още утре ще се обърнеш като фурнаджийска лопата! Ще пристигне новият генерал-губернатор - оня от Хаити, дето ги умее земетресенията - и ти ще се огънеш на спирала в краката му, като глист!

И после кои са тия, върху които ти, като селски гръмовержец от комедия дел'арте, мяташ гръмове и мълнии? Кои са тия, срещу които фучиш като загащен в ъгъла плъх? Кои окачиха жълтосиния нацистки байряк на фасадата на Столична община - да се вее над Колония България? Кои пратиха оръжие на нациста  Зеленски? Кои смениха имената на столични улици и площади? Кои подписаха замяната на руското ядрено гориво на АЕЦ-а с американски боклуци? Кои окончателно изопачиха историята на древната ни страна? Кои ще фалшифицират предстоящите избори, за да дойдат на власт и да вкарат българския народ в реалната Трета световна война? Кои ще приемат на юруш Истанбулската конвенция, сиреч педерастията, педофилията, кръвосмешението и скотоложеството?

Не ги ли познаваш?

Ами това са твоите шарлатани, бе Румба! Същите, които самият ти докара на власт! Същите, заради които Мутрата от Банкя взе да ни се струва херувимче с нимба над Тиквата!

Я да оставим снощните ти превземки на Трети Март и да говорим за нещо по-важно. Молам ти са, бе брато, ако от толкова награждавания ти е останало барем едно орденче "Мадарски конник", даже и най-микроскопичното, прехвърли го през Балкана, у нас - във Врачанско! Да го връчим на ромката Айше! Она също има заслуги към България! Десет годин джебчийства из тукашните тролеи! Дружките й отпрашиха за Германия, а Айше - не, та не! Държи на българското!

Хич бива ли да я оставиш без награда?


Милена Върбанова, Svobodnoslovo.eu

Няма коментари:

Публикуване на коментар