Зима

Зима
Пролет

31 май 2023 г.

Пак е време разделно

За журналистите и политическите наблюдатели е голям купон. Лошото е, че държавата си отива... 

 

С поискания имунитет на Борисов Гешев изигра гениален ход, след който неговите нови душмани от ГEРБ и стари от ПП/ДБ изпадат в цунг-цванг. Няма какво да играят на дъската.

Каквото и да направят, все е грешно!

Ако ПП и ДБ гласуват свалянето на имунитета на Борисов, няма да има правителство на Денков/Габриел. Това означава нов служебен кабинет, продължаване на политическото безвремие, тупик във Висшия съдебен съвет, където няма да знаят на кой господ да се кланят, отлагане отстрелването на развилнелият се главен прокурор, който пък ще спечели време за повдигане на нови и нови обвинения, докато довърши тези, които му вдигнаха мерника.

Ако ПП и ДБ не гласуват свалянето на имунитета на Борисов и се договорят криво-ляво за спасително правителство, тогава Гешев си отива, но като герой, а те се самоубиват политически.

На следващи избори, каквито и да се те, ще катастрофират.

Просто тези, които са гласували за тях, ще загубят всякаква мотивация да го направят отново.

Защо да гласуват за харвардските аматьори и авантюристи, които в прав текст им се заканиха, че ще разчистят с кръв кадрите на ГЕРБ къде законно, къде незаконно, при това само за две седмици!?

А как, например, ще гласува Бойко Рашков за имунитета на своя адаш!? Нали докато беше вътрешен министър обвиняваше лидерът на ГЕРБ във всички възможни грехове!

Ами, сега?

Явно пак е дошло време разделно.

За журналистите и политическите наблюдатели е голям купон.

Лошото е, че държавата си отива...


Паун Цонев, Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар