Зима

Зима
Пролет

8 февруари 2024 г.

Защо жените са по-склонни да останат във връзка, в която се чувстват нещастни

Понякога силната любов при дамите замъглява напълно ясните им себеусещания и ги кара да се чувстват объркани и да не знаят по кой път да поемат 

 

По направени проучвания, повече от половината жени споделят, че не биха прекратили своята връзка, дори когато се чувстват особено нещастни и самотни в нея, както и когато техният партньор упражнява някакъв вид психологическо или дори физическо насилиe върху тях. 

А най-честите причини, които изтъкват дамите, които се намират в нещастни отношения, са свързани със запазването на стабилността в семейството, както и щастието на децата. 

Обикновено това са първите две причини, които подтикват жените да останат във връзки, които им носят единствено болка и ги карат да се чувстват уморени и изгубени. 

Жените са по-склонни да пренебрегнат собственото си щастие в името на децата, както и да съхранят един брак или връзка, просто за да запазят доброто име на семейството в обществото и това е неоспорим факт.

Понякога силната любов при дамите замъглява напълно ясните им себеусещания и ги кара да се чувстват объркани и да не знаят по кой път да поемат и така години наред се мъчат да променят и съхранят нещо, което още преди много време се е разпаднало на парчета и не подлежи на поправка. 

Погрешните решения, които взимат жените са плод на техните вътрешни страхове, най-често от това да не останат сами, да не изгубят финансовата стабилност или пък да не объркат по някакъв начин живота на децата си и така потискайки правото си на щастие, те самостоятелно се обричат да бъдат жертви на връзките с неподходящи партньори, в които доброволно продължават да живеят.

В тези моменти повечето жени насочват вниманието си към най-скъпото, а именно децата и просто решават да се жертват за тяхното благо, като същевременно не осъзнават, че така обричат не само себе си, но и най-любимите си същества на нещастие, защото когато в една връзка нещата са достигнали до краен предел, а конфликтите и стресът са станали обичайни сценки, означава, че е дошло времето, в което тази връзка трябва да бъде зачеркната, независимо от това, каква цена ще трябва да заплатят всички участници в нея. 

Повечето обвързани мъже споделят, че не биха губили ценното си време във връзка, в която не намират смисъл и в такава, която краде от тяхното спокойствие и вътрешно равновесие. 

По-скоро са готови на секундата да прекратят тези отношения и до потърсят своето щастие някъде другаде, вместо сами да се обричат на сигурна гибел.


Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар