Есен

Есен
Есен

9 юли 2024 г.

Слугата-председател

Момчето за всичко на най-големите. А това означава най-полезното момче за Унгария. Може само да завиждаме на унгарците. Баровците на Европа 

 

След като гостува на президента Путин /Зеленски не се брои - едва ли е бил в състояние да разбере с кого се вижда/, Лошото момче на Европа Орбан е в двореца на президента Си. 

Искаме или не искаме, за една седмица той посети двамата най-влиятелни държавници на света. За сравнение само си представете на Просто Киро или на Плъха да им се случи това в ролята дори на действащи премиери на редовно правителство. Абсурд! 

Пък като се замисля как външният министър на ЕС Борел преди войната посети Москва и нахално поиска да види още живия Навални, а Маша му даде листче с адреса му и го натовари на такси. Или как президентката на Европейската комисия ма`аше гуменки из Пекин немила-недрага и приета само от шефа на някакъв голям ресторант. 

А още по-забавно беше, когато преди няколко месеца цялата делегация на Европейския парламент беше зачукана да кацне в някакъв източен китайски град, където ги посрещна заместник кметът му. Смях!

О, знам, че Виктор Орбан в момента освен Лошо момче, което вбесява европейските чиновници, също е и Момчето за всичко. Но Момчето за всичко на най-големите. А това означава най-полезното момче за Унгария. Нали викат, че министър значело слуга на народа си. Е, перфектният слуга-председател. Може само да завиждаме на унгарците. Баровците на Европа.


Степан Поляков

Няма коментари:

Публикуване на коментар