Лято

Лято
Лято

10 юли 2024 г.

Проф. Михаил Константинов: Лоши работи ги чакат политиците, ако не им дойде акълът, чака ги възмездие

„При тези обстоятелства, при този начин на водене на политика нищо ново няма да получим. 

 

„Да, България“ има обсесия за съдебна реформа. Видяхме какво стана и с тяхната конституционна реформа, която по мнението на специалистите не е успешна.

Това каза математикът проф. Михаил Константинов по Нова Нюз.

Той прогнозира, че отиваме на нови избори късно есента.

„Политически проблеми не се решават с технически средства. Изчезна разговорът за политика, не е ясно тези, които искат да управляват, какви политики ще водят“, каза още математикът.
   
„За съжаление, поставяме доста мрачен рекорд в Европа. Президентът достатъчно ясно каза, че избори в средата на септември са лош вариант. Мисля, че поставяме абсолютен световен рекорд по чести парламентарни избори“, посочи той.

Константинов посочи, че няма как да се прави едно и също в политиката и да се очаква различен резултат. 

„При тези обстоятелства, при този начин на водене на политика нищо ново няма да получим. Е, то ще бъде ново, но ще бъде по-лошо“, зави проф. Константинов.

„Не съм сигурен, че в България гръцкият модел ще проработи. Освен това е ясно кой ще получи бонусът“, каза още проф. Константинов.

Той смята, че ако политиците продължават да действат по настоящия начин, президентът Радев ще направи опит за създаване на политически проект още тази година.

„Сега ако не се включи, вече не виждам кога. След 2 години, като му дойде времето, няма да има държава. Той много сериозно обмисля, ако и този път се издъним, да се включи още тази година. Това е логичното включване. Другото – ще бъде признат за един от всичките, т.е. за човек, който не става за нищо.

Нека това да е предупреждение към тях – чакат ги зад ъгъла, лоши работи ги чакат, ако не им дойде акълът, чака ги възмездие“, предупреди изборният експерт.

 
Няма коментари:

Публикуване на коментар