Есен

Есен

14 май 2015 г.

Volkswagen пуска най-мощния Golf GTI

Подготвеният за участие във фестивала Volkswagen Worthersee - Volkswagen Golf GTI Clubsport, ще се появи и в серийно производство през 2016 г., съобщиха от германската компания.
 
Това ще бъде най-мощната модификация на Golf GTI, който догодина ще отпразнува своята 40-годишнина.

Юбилейната тривратка ще получи 2,0-литров турбомотор, развиващ мощност от 265 к.с. Това е с 35 к.с. повече от стандартния Golf GTI, но същевременно е и с 35 к. с. по-малко от модификацията Golf R. Автомобилът е оборудван електронна имитация на диференциала XDS и с 6-степенна роботизирана скоростна кутия DSG. Очаква се серийно версията да се предлага и с механична трансмисия.

На външен вид хечбекът ще се отличава по променената предна броня, праговете, спойлера и специално конструирания за този автомобил заден дифузьор. Volkswagen Golf GTI Clubsport ще се предлага в специален бял цвят с черен покрив. Серийният вариант ще получи 18-цолови джанти, докато при концепта те бяха 19-цолови.

На фестивала  Worthersee ще дебютира и специален вариант на Golf GTI, подготвен от 13 стажанти в компанията Volkswagen. За машината се знае, че освен промени във външния вид е получила и редица технически доработки.Аutomedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар