Зима

Зима
Пролет

12 октомври 2015 г.

Защо трябва да бъдете честен приятел

Честността е една от основополагащите ценности, върху които се базират успешните взаимоотношения.
 
Всички знаем, че една връзка няма как да просъществува дълго, ако партньорите не са честни един с друг. Същото важи и за приятелството.

Едва ли има човек, който би искал любимият човек или близкият му приятел да го лъже. Честността, макар и понякога болезнена, е задължително условие за едни здравословни отношения между хората.

Ако този аргумент не е достатъчно убедителен за вас, ето и още няколко причини винаги да бъдете честни:

Задълбочаване на приятелството

Това е една от основните причини, заради които си струва да бъдете честни с вашите приятели. Ако премълчавате част от нещата или лъжете за тях, това означава, че вашето приятелство е фалшиво и няма смисъл да губите времето си с него.

Ниво на доверие

Трудно е да се довериш на човек, за когото никога не знаеш какво точно си мисли. Нито едно приятелство няма да издържи дълго, ако се основава на лъжи и измами. Дори думите и действията ви да са „малки“, с времето те се натрупват и краят никога не е добър.

По-добър приятел

Честният приятел, дори и понякога обвиняван за това свое качество, в крайна сметка си остава наистина много добър приятел. По-добър от всички останали. Самите вие може би сте изпитвали честността на приятел върху себе си – дори в даден момент да не ви е приятно да чувате някои неща, след време се съгласявате, че той е бил прав и дори му благодарите.

Това е предизвикателство, но в добрия смисъл на думата

Както вече казахме – понякога честността не се приема достатъчно добре. Ето защо е истинско предизвикателство човек да остане честен, макар да знае, че това може да му донесе негативи. В крайна сметка обаче честността показва уважение и истинска любов, затова не трябва да се отказвате от нея.

Приятелствата траят по-дълго

Когато двама души са честни и откровени помежду си, независимо от това как ще бъдат разбрани, това е перфектна основа за едно здраво и дълготрайно приятелство. Все пак, знаейки, че вие самите сте честни и че имате честен човек за приятел, това автоматично означава по-голяма надеждност на вашите отношения.

Честността е любов

Много пъти да бъдеш честен е по-трудно, отколкото да излъжеш, но хубавите неща невинаги са лесни – така че не се страхувайте от тях! Запомнете – честността е признак на любов.



Тialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар