Зима

Зима
Пролет

27 ноември 2015 г.

На криви хотели туристите им пречат

България няма капацитет да приеме трите милиона руски екскурзианти, в случай че те изберат нашата страна вместо Турция

След като от българския туристически бранш цяло лято повтаряха за проблема, че има голям отлив на руски посетители, сега монетата е на път да се обърне.

Според анализатори се очаква руснаците да се откажат от почивките си в Турция и е възможно да се насочат към нашата страна. И браншът у нас ще отчете печалби, а това ще помогне на икономиката?

Логично е, щом отливът на руски туристи е бил притеснителен преди, напливът, който се очаква сега, да зарадва бранша. 


Наивници! Логиката отдавна не е това, което беше. Защото се оказва, че България няма капацитет да приеме трите милиона екскурзианти, в случай че те изберат нашата страна. С пълна сила тук важи приказката за кривата ракета, на която космосът й пречи.

В конкретния случай хотелите явно не могат да се справят с очакваните туристи. Нищо че са създадени точно за тях. Макар че и това лесно може да се опровергае. Много често у нас персоналът в хотели и ресторанти се държи така, сякаш клиентът му е длъжен. Нацупените физиономии на много от сервитьорите в заведенията ни са най-малкият проблем. Разбира се, има и перфектни представители на туристическия ни бранш. За съжаление обаче са малко.

Отворете който и да е чуждестранен форум и прочетете мнението на посетилите ни през лятото например. Най-чести са оплакванията именно от персонала, от чистотата, от предлаганите услуги. Вярно, че навсякъде по света, дори в утвърдените и хитови туристически дестинации, тези проблеми също ги има. Но нека започнем да се сравняваме с хубавото, а не да се успокояваме, че има и по-некадърни от нас. Безумно е напливът на туристи да се окаже проблем, след като отливът ни е притеснявал.

Макар че е напълно нормално да е така, след като инфраструктурата до големите ни туристически забележителности е не само в лошо състояние, но е и опасна, а много от хотелите ни са приветливи само на снимка.



Ралица Димитрова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар