Зима

Зима
Пролет

8 януари 2016 г.

Не разчитайте на властта да ви защити и опази от онова, което наближава

Пара формирования ще се появят и в останалите държави, където има пришълци.
 
Чета и слушам разни безобразни новини за безчинствата на пришълците. Не само в Западна Европа, ами и у нас – в центъра на столицата и около кварталите, където има лагери за тия примати. 

Чета, слушам и разни умници, които ме увещават, че приматите били хора, а ние сме длъжни да им осигурим подслон, храна, вода и джобни кинти.
 

Да ви кажа, искрено се стремях да стоя далеч от тая тема. Не обичам да ми лепят квалификации, че съм фашист, ксенофоб, комунист и пр. неприсъщи за мен убеждения и състояния.

Новините обаче са си новини и ме наведоха на мисълта за опълчението като вид обществено-военна система и организация за подпомагане на властите, когато страната е в извънредно или военно положение. Опълчението, казват дебелите книги и електронните речници, е възникнало по времето на феодализма. Тогава във време на война цялото население било мобилизирано да се сражава наравно с редовната армия. 


Ние сме имали и опълчение, организирано от руската армия в годините на Руско-турската освободителна война. Аз така си я наричам, въпреки евентуалните несъгласия, които биха изразили нашенските провинциални русофоби. 

А за опълчението ме подсети новината, че във Финландия се сформират цивилни групи за защита на населението от посегателствата на пришълците. Убеден съм, че такива пара формирования ще се появят и в останалите държави, където има пришълци.
 

Странното е друго. Според дефиницията, опълченията подпомагат официалната власт. Ако ние си направим опълчение, кого ще подкрепя то? Некадърната и неспособна да се справи с каквото и да е власт на Бойко Борисов ли? Или нашето опълчение ще се бори и с властта? Ами, тогава отиваме в рамките на друга дефиниция – тя определя смисъла на явлението „ГРАЖДАНСКА ВОЙНА“. Гражданите воюват помежду си, защото властта не може да им гарантира ред и нормален бит.
 

При соц.-а имаше ДОТ – Доброволни отряди на трудещите се. Задачата им беше да подпомагат Народната милиция и Гражданска защита при необходимост. Отрядниците даваха дежурства заедно с милиционерските патрули и кварталните отговорници.
 

Днес, ако успеем да се договорим да няма гражданска война, добре ще е да възстановим практиката на ДОТ и съвместно с полицията да помагаме на себе си и на ближните си.
 

Сега можете да замеряте с думи, камъни и каквото ви попадне. Дано съм лош пророк! Не разчитайте на властта да ви защити и опази от онова, което наближава.
 

Извинете ме за многословието. Не ми е присъщо.
 

Любо Кольовски, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар