Зима

Зима
Пролет

20 януари 2016 г.

Депутати сравниха гербера Методи Андреев с Ленин

Велизар Енчев: Търси се нова работа на комисията по досиетата
 
Депутатите от вътрешната комисия се пошегуваха с гербера Методи Андреев. Сравниха го с Ленин, въпреки яростната му съпротива срещу комунистическия режим.

Причина за това стана отсъствието на Андреев от заседанието. Той е вносител на ЗИД на Закона за достъп и разкриването и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС. Заедно с него съвносители са реформаторите Мартин Димитров и Петър Славов.

Председателстващият заседанието на вътрешната комисия Румен Иванов, който пое ръководството на комисията след оставката на ген. Атанас Атанасов, обяви, че Андреев бил възпрепятстван и нямало да може лично да защити предложенията си.

"Еееее, то заседанието на комисията се обезсмисля", разочарова се социалистът Атанас Мерджанов.

Разочарован се оказа и независимият депутат Велизар Енчев, който определи заседание на комисията по темата ДС в отсъствието на Методи Андреев с думите: „Все едно Конгрес на Болшевиките без Ленин".

С проекта се разширява кръгът на лицата, които трябва да бъдат обявени за принадлежност към ДС. Предлага се в обхвата на закона да попаднат шефове на регулатори, районни кметове, кметски наместници, съдебни заседатели и др.

Мерджанов обвини управляващите, че се опитват да вадят скелетите от гардероба. Той недоумява защо и до кога трябва да се разширява обхватът на закона. "Къде се намираме", попита червеният депутат. "25 години минаха, ние продължава е да разширяваме обхвата, до кога ще продължава това", ядоса се Мерджанов.

От БСП отново поискаха да се закрие комисията за разкриването на агентите на ДС. Антикомунизмът е едно продрано знаме, подчерта и Велизар Енчев, който също е на мнение, че се търси нова работа на комисията по досиетата. Красимир Янков пък заподозря, че с този проект се цели отклоняване на общественото внимание.

Методи Андреев

ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар