Зима

Зима
Пролет

25 август 2016 г.

Владимир Путин и Дмитрий Медведев раздадоха 107 беемвета на медалистите на Русия в Рио (галерия)

"Вие показахте високо майсторство, проявихте изключителни волеви качества и потвърдихте позициите на Русия в световния спорт!"
 
Владимир Путин награди 19-те златни медалисти на Русия на олимпиадата в Рио. Шампионите получиха ключове от беемвета X-6.

Преди това помощникът на президента Игор Левитин, секретар на Държавния съвет, и министърът на спорта Виталий Мутко наградиха 18-те носители на сребърни медали и 19-те на бронзови. Те също получиха ключове от беемвета, сребърните медалисти - X-4, а бронзовите - X-3.

Русия зае четвърто място в отборното класиране, завоювайки 56 медала, 19 златни, 18 сребърни и 19 бронзови.

Путин и Медведев раздадоха 107 беемвета, тъй като бяха наградени всички медалисти от отборните спортове. Този път джиповете бяха вкарани направо в Кремъл!

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев връчи ключовете от беемветата и се снима с медалистите.

Беемветата за медалистите са предоставени от "Фонда за поддръжка на олимпийците на Русия".

Сред донорите на Фонда са Роман Абрамович и Вагит Алекперов, пише "Газета.Ru", цитиран от
bgsniper.com.

Златните медалисти взеха и по четири милиона рубли, сребърните - по 2.5, а бронзовите - по 1.7 милиона.

Путин благодари на руските спортисти за достойното представяне на XXXI Олимпиада. "Вие показахте високо майсторство, проявихте изключителни волеви качества и потвърдихте позициите на Русия в световния спорт", заяви Путин. Президентът на Русия припомни в каква обстановка са постигнати успехите.

"Ние знаем колко трудно беше за нашите спортисти в Рио. В навечерието на състезанията нашият отбор бе намален почти с една трета. Лишиха го от възможността да се докаже в спортове, в които Русия традиционно е признат фаворит. Но Сборная, вие скъпи приятели, се справихте с всички препятствия, доказахте, че победите не са плод само на количеството, а и на нещо, което не е по-малко важно, а може би дори е по-важно - на умението", отсече Путин.

Владимир Путин се снима с олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алия Мустафина

Няма коментари:

Публикуване на коментар