Лято

Лято

5 септември 2016 г.

Министър Ненчев организирал група за компромати срещу ген. Радев

Ненчев сам се е нагърбил да води мръсната кампания, за да се докара пред премиера Борисов
 
Неформален щаб, който да фабрикува и разпространява компрометираща информация за кандидата за президент на левицата ген. Румен Радев, е създал министърът на отбраната Николай Ненчев. 

Това съобщиха за Glasove.com отлично информирани източници от Министерството на отбраната. Според тях пресцентъра на ведомството е изоставил задълженията си към институцията и под прякото ръководство на министъра фабрикува клюки за Радев, с които захранва жълти медии. Именно там е измислена историята за любовницата на генерала, която всъщност се оказа собствената му съпруга.

Лъжата бе подхвърлена на медиите и с твърдението, че Румен Радев я е назначил за финансист на ВВС, а Николай Ненчев се закани, че ще го проверява за конфликт на интереси. Оказа се, че Десислава Радева е получила назначението от предишния началник на ВВС ген. Константин Попов, но това не попречи на медийните остриета на Делян Пеевски да продължат атаката си срещу генерала. В тях обаче внезапно изчезнаха разследванията за корупция във ведомството на Ненчев, както и критичните статии срещу него.

Според източниците на
Glasove.com министърът сам се е нагърбил да води мръсната кампания срещу генерал Румен Радев, за да се докара пред премиера Борисов. Това станало особено наложително, след като Ненчев се провалил в опитите си да убеди колегите си от Реформаторския блок да не издигат собствен кандидат за президент, а да подкрепят кандидатурата на ГЕРБ. Николай Ненчев поел личен ангажимент пред премиера да прокара това решение в Реформаторския блок, но след провала си се уплашил да не загуби благоволението на Борисов.

С атаките срещу кандидата на БСП министърът се надявал да компенсира предишния си неуспех и затова създал организация за компроматна битка с Радев. Основната й цел била генералът да бъде вкаран в режим на непрекъснато обяснение, а кандидатурата му да бъде дискредитирана от жълтини и клюки за личния му живот. 

Според източници на Glasove.com се очаква в следващите дни да има нова порция клевети срещу генерал Радев в опит да се компрометират успешните му участия в няколко големи медии през последните дни.
Николай Ненчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар