Зима

Зима
Пролет

18 ноември 2017 г.

Татяна Дончева: Цвета Караянчева е абсолютно боса

"Дори Фидоска, със странната си диплома по право, имаше някаква представа. Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн."
 
"Подалият оставка председател на Народното събрание Димитър Главчев „е жертва на собствения си капацитет. 

Това е пример за всички „калинки“, сложени от ГЕРБ по всички възможни ведомства и институции – хора, които нямат качества за постовете и нямат подготовка“, коментира Татяна Дончева по бТВ.

По думите ѝ той се е „престарал в чинопочитание на падишаха“, когато е изгонил лидера на БСП Корнелия Нинова. Това, според нея, е било без никакво основание и Главчев трябва изобщо да напусне парламента.

За новия председател Цвета Караянчева Дончева каза, че тя е „партиен секретар от Кърджали, няма какъв съвет да ѝ даваш, тя не може да се надскочи".

"Председателят на парламента трябва да бъде балансирана фигура, която разбира от законодателство – тя там е абсолютно боса, няма елементарна подготовка. Дори Фидоска, със странната си диплома по право, имаше някаква представа. Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн."

Помолена да коментира напускането на „Воля“ до оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов заради изказването му за 80-те процента дебилни, Дончева каза: „[Лидерът на „Воля“ Веселин] Марешки е един пример, за който народът казва: „Видяла жабата, че подковават коня и вирнала крак“. Това, което иска да направи, е само услуга на падишаха и някаква форма на подмазване, която е грозна. Марешки е еднодневка в българската политика и трябва да знаете, че когато човек няма качества за политиката, той може да попадне, благодарение на избор там, но да се справи със ситуации – никога“. 


Според нея той „просто трябва да си проживее живота в Парламента и да рекапитулира“.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар