Лято

Лято

9 март 2018 г.

Днес е световната премиера на новия албум на Judas Priest – Firepower

Четири десетилетия легендарна музикална кариера, законодателни албуми, близо 40 милиона продадени копия, множество награди и някои от най-грандиозните метъл концерти изобщо – това е кратката равносметка за Judas Priest, групата, превърнала се в един от символите на тежкия рок.

На 9-ти март излиза осемнайстият студиен проект на групата, озаглавен Firepower! У нас албумът ще бъде издаден в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в стандартна и делукс версии на CD и винил формати.

Firepower e продуциран от именития Tom Allom, работил с групата върху едни от най-забележителните им албуми – British Steel и Screaming for Vengeance. Последният проект, по който музикантите работят с Tom Allom, е албумът Ram It Down (1988). За записите на песните във Firepower, музикантите от групата канят още едно голямо име в индустрията – британският хеви метъл продуцент Andy Sneap.

Метъл легендите представиха вече пилотния сингъл от албума, озаглавен “Lightning Strike”, втория – “Never The Heroes”, както и заглавното парче от албума.

Албумът Firepower съдържа 14 нови песни и излиза след последния проект на бандата, Redeemer of Souls (2014). В подкрепа на новия албум, Judas Priest обявиха световно турне – “Judas Priest – Firepower 2018 World Tour”. Турнето ще мине и през България, като бандата ще е хедлайнер на втория фестивален ден на изданието “Hills of Rock”, което ще се проведе на 21 юли в Пловдив. Rob Halford, Glenn Tipton, Richie Faulkner, Ian Hill и Scott Travis ще излязат на сцената на фестивала, за да представят както най-големите си хитове, така и песните от новия албум Firepower.

Firepower – съдържание:
1. “Firepower”
2. “Lightning Strike”
3. “Evil Never Dies”
4. “Never The Heroes”
5. “Necromancer”
6. “Children of the Sun”
7. “Guardians”
8. “Rising From Ruins”
9. “Flame Thrower”
10. “Spectre”
11. “Traitors Gate”
12. “No Surrender”
13. “Lone Wolf”
14. “Sea of Red”
zrockradio.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар