Зима

Зима
Пролет

31 май 2018 г.

Зинедин Зидан напусна "Реал" Мадрид

"Моментът може да се струва странен на мнозина, но отборът има нужда от промени, за да продължи да побеждава."
 
Зинедин Зидан вече не е наставник на "Реал" Мадрид. 

Французинът свика извънредна пресконференция, на която потвърди, че си тръгва от кралския клуб. По-рано през деня Зизу се срещна с президента Флорентино Перес, след което от клуба излязоха с информация за срещата с медиите. Малко след това двамата застанаха заедно пред журналистите и обявиха новината.

Основната причина, която французинът изтъкна, е необходимостта от промени след големите успехи в последните години. Зидан имаше договор с клуба до 2020 година, след като преподписа контракта си през януари тази година.
 

"Взех решение да си тръгна от "Реал". Моментът може да се струва странен на мнозина, но отборът има нужда от промени, за да продължи да побеждава. Необходими са нови треньорски решения и затова напускам", каза Зидан на пресконференцията.

Президентът на клуба Флорентино Перес остана шокиран от решението на Зидан.

"След победата в Шампионската лига това решение е неочаквано за нас, но ние можем само да го приемем с уважение. За мен беше голям удар, когато научих намеренията на Зинедин. Исках да го разубедя, но той беше непреклонен. Благодаря му за всичко, което направи за "Реал". Заслужил си е почивката", коментира Перес.

Зинедин Зидан пое "Реал" Мадрид на 4 януари 2016 година, когато смени на поста Рафаел Бенитес. Той води отбора в 878 дни, като стана най-успешният треньор в историята на клуба с 9 спечелени трофея - 3 пъти поред Шампионската лига - 2016, 2017, 2018, титлата на Испания - 2017, Суперкупата на Европа - 2016, 2017, Световното клубно първенство - 2016, 2017, Суперкупата на Испания - 2017.

Зидан води най-големия клуб на планетата в общо 149 мача във всички турнири. Под негово ръководство "Белият балет" спечели 104 мача, допускайки едва 16 поражения, а 29 пъти завърши наравно. Кралският клуб има 69,80% победи с френския специалист.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар