Зима

Зима
Пролет

4 септември 2019 г.

Кои са вълшебните думи по време на секс?

Думите, свързани с чувствата и привързаността към половинката, помагат за по-качествен секс...
 
Знаете ли кои са вълшебните думички, които може да използвате по време на секс без да се притеснявате?

Докато при някои говоренето повишава либидото, при други действа твърде разсейсващо. Според учените от университета Чапман, за да имате по-приятни изживявания в леглото, трябва да шепнете за любов.

Оказва се, че думите, свързани с чувствата и привързаността към половинката, помагат за по-качествен секс.

Изследването проследява сексуалния живот на 39 хиляди съпружески двойки, които са заедно от над 3 години.

Според данните, една от най-желаните фрази по време на интимни ласки е „Обичам те“, изречена по време на секс, е „вълшебната думичка“. Статистиката сочи, че тези думи изговарят общо 75% от задоволените мъже и 74% от задоволените жени.

Само половината от двойките са посочили, че са сексуално задоволени. Като причина за това те посочват, че им липсва разнообразие и дават за пример вземането на душ заедно.

„Близо половината от задоволените и незадоволените двойки четат книги и статии за секс от типа „помогни си сам“. Сексуално задоволените двойки обаче се отличават с това, че наистина са пробвали някои от предложените идеи“. Това коментира Дейвид Фредерик, доцент по психология от Университет Чапман, който е автор на проучването.

Според сексолозите, за да има ефект това, което говорите, трябва да промените гласа си. Много мъже са посочили, че когато жената им отвръща на въпросите все едно работи на секс телефон - с по-различен тембър, се повишава либидото им. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар