Зима

Зима
Пролет

3 декември 2020 г.

Злото черпи сили от страха

А аз избирам живота. Да се радвам на всеки миг, все едно ще умра утре и да ценя важните неща... 

 

Страхувайте се! 

Това е посланието, което ни отправя правителството и управляващите. Те искат ежедневно, ежечасно и ежеминутно да полудяваме от страх и паника, да се лутаме като полудели от страх овце и да не мислим.
 

Защото всъщност страхът променя човека. Не душевно, чисто физиологично. Отделят се свръхколичество хормони, които при продължително действие водят до нарушение в мисленето и поведението. А страхът е най-силната емоция. Толкова е първична, че може да ни превърне в немислещи животни. Каквито ни и искат управляващите.

Страхливите умират всеки ден. От ужас. Те не живеят, те се страхуват. И това няма нищо общо с нормалната предпазливост и инстинкт за оцеляване. Паникьосаният човек се хваща и за сламка, за всяка неразумна и пагубна идея, която му кажат авторитетно от телевизора. И е готов да се нахвърли свирепо срещу тези, които отказват да се страхуват заедно с него.

Дяволът и злото се хранят от страха ни. Забравяме вярата си, семейството си, близките си, важните неща, любовта и приятелството. Свити душици до границите на ластиците на маските.

Злото ни управлява чрез страха ни. Той е намордникът, който ни слагат ежедневно, за да сме под техен контрол и да откажем да мислим. 

А аз избирам живота. Да се радвам на всеки миг, все едно ще умра утре и да ценя важните неща. Заедно с нормалния разум и предпазливост да пазиш живота и здравето си. Но без страх! Без паника!

Свободна съм!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар