Зима

Зима
Пролет

30 януари 2022 г.

Чифте пищови и розови дантели

Територия, по която кръстосва чужди въоръжени части, неподлежащи на контрол и озаптяване, не може да бъде независима. Тя е окупирана... 

 

Русия: "Спрете приема на нови членове в НАТО!"

НАТО: "Ще приемаме, когото си щем!"

Русия: "Изтеглете се на границите от 1997 година!"

НАТО: "Махайте се от Грузия, Молдова и Украйна! И стига сте трупали войски край Украйна!"

Русия: "Нашите военни части се намират на родна земя, тъй че не се плюнчете! И си обирайте крушите от границите ни!"

НАТО: "А нашите армии се предислоцират на територията на Алианса! И сега к’о?!"

Така си поприказваха за пред публиката… Ще минат години и възможно едва тогава ще стане ясно за какво са се договорили помежду си съперниците. На чиновниците от колониалната администрация им е лесно в тази измислена криза – те изпълняват заповеди и не им трябва да напрягат сивите си клетки. Господарят желае да превърнат страната в плацдарм за нападение срещу Русия? Олрайт, ще бъде сторено завчас! Всеки Ваш каприз – за наша сметка! И за туземците пак няма покой – влачим теглото си по древната грешна земя, а мислите, досущ нахални мухи, жужат и пикират през ушите… За какво ни карат на заколение? За разпространението на светлината на джендърската идеология? За златото на недосегаемия Баце и немуподобните?

Виж, заради кюлчетата в чекмеджето си струва да се поразмърдаш... Хм, млъквам преди строгият редактор да е изгубил и последната капчица търпение!

Той не толерира многословието и простоватите забележки и хич няма да се подвоуми да замери с текста вашия разбъбрил се покорен слуга.

Та да обобщя тезата си: ние и така сме убити - без промишленост, хазна, армия, образование, природни богатства, кадри и обединителна национална идея. И защо не ни оставят да изчезнем спокойно, с удовлетворението, че в бъдещите учебници по история няма да дават българите като пример за подъл народ?...

Сегашната ситуация може да се приеме като тест за въшливост за политиците. Вярно, поведението на мнозинството е предвидимо – нали завалиите са травмирани по рождение от липсата на възпитание, мултикултурализма и Интернета… Лаят, за да плюскат, плюскат, за да лаят… Естествено, те правят и още нещо, ала за късмет тази дейност също не изисква особен акъл. Доверчивият избирател може евентуално да се озадачи от мълчанието на БСП, тегнещо над темата за войната срещу Руската федерация и нашето участие в нея. На конгреса отправиха незнайно кому набързо дежурните пожелания за водене на преговори и намаляване на напрежението. Сетне социалистите се възторгнаха от обещанието на колегата от Министерския съвет, Ст. Янев, че български войници няма да се бият на чужда територия. 

Изобщо, откакто ги набутаха през задната вратичка в управлението на държавата, представителите на "Позитано" 20 станаха пластични, загубиха лице и хъс. Еднотипните обли физиономии мънкат за съюзнически задължения и суверенитет. Младежите от обединението не обелват думица. И има си хас! Допреди месец юнаците се клеха във вярност към брюкселските антинационални ценности и готвеха преврат срещу своята лидерка. Е, показаха розовото си дантелено бельо… И за толкова им стигна куражът.

Партията на преврата и разорителния преход е пряко замесена с появата на американските военни бази на наша територия. Както се знае, отговорността винаги си има име и фамилия… В дадения случай това са С. Станишев и И. Калфин, които през 2006 год. подписват злополучното споразумение. Тогава ние официално загубихме нашата държава – тук щатските военни се ползват с пълен имунитет и само господарите знаят целите на тяхното пребиваване.

Между другото, говори се, че Пентагонът скоро ще открие биологична лаборатории в България... Но това също се пропуска край ушите.

На недругарчетата можем само да напомним, че гледат в неправилна посока. Заплахите за страната идват не от изток. А армията, която те умишлено унищожиха, не е способна нито да защити нашите граници, нито да се справи с евентуалното надигане на петата колона. 

Въобще, територия, по която кръстосва чужди въоръжени части, неподлежащи на контрол и озаптяване, не може да бъде независима. Тя е окупирана.

В тази светлина думичките за партньорство и съюзнически дълг изглеждат жалки… Няма що, голяма чест е да се вреш в нозете на тези, които смучат ресурсите на целия свят и подклаждат войни! Позор е, че станахме съучастници в унищожаването на Ирак, Афганистан, Либия и Сирия.

Сега, когато ни набутват в конфликта с Руската федерация, съглашенците от БСП да призовават за воденето на балансирана политика. Но няма как да балансираш между лъжата и истината, между престъпника и невинния! Ти си или човек, или твар.

Розовите политици и журналисти забравиха кой организира преврата в Украйна. Те с удоволствие се срещат с неонацистите, взели властта там, получават от тях ордени и защитават политическите и икономическите им интереси. И не забелязват гоненията срещу рускоезичното население, ежедневните обстрели на селата и градовете в източните области, нежеланието на управляваните от ЦРУ власти да разрешат конфликта посредством изпълняването на договореностите от Минск. Пропускат факта, че украинските части готвят настъпление срещу народните републики на Донецк и Луганск.

НАТО не спира с провокациите по границите на Руската федерация, неприкрито се опитва да се намесва във вътрешните ѝ работи… Но изчанчената евроатлантическа мисъл рисува всичко наобратно, като БСП приглася на тези лъжи.

Нужно е не да се плюнчиш пред микрофоните, а да сплотиш хората в действено движение за мир и за обявяването на пълен неутралитет на нашата страна. Ала клубът на милионерите на "Позитано" 20 от десетилетия е загубил връзка с народа и с благоразумието. Сега те се пъчат пред огледалото – набутали чифте пищови в дантеленото си бельо.

Среща между руския външен министър Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън в Женева
 
Николай Николов, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар