Зима

Зима
Пролет

30 октомври 2022 г.

Трябваше навярно тази територия да си остане в н@циски ръце...

Само долна неблагодарна издънка може да плюе срещу хората, спасили собствения му народ, а може би и предци, да не изгорят като пуйки в лагерите на смъртта

 

 

Те, руснаците, ако бяха спряли и на другия бряг на Дунава, вместо да го прекосят, сега нямаше този господин къде да си развява дръгливият кон.

Даже, не трябваше да спират руснаците при Берлин и хич не трябваше да им дават аванта на западногерманците, защото именно тази аванта днес роди н@цизма в Украйна. 

Нещо повече. Ако всичко беше приключило при Сталинград, сега същият този господин можеше и да не мърси публичното ни пространство с предателските си пориви. Ако руснаците не бяха избутали н@цитата чак до Берлин, нямаше да има 60 години относителен мир в Европа.

Но да извъртиш така нещата, че победата на Русия над н@цизма в цяла Европа, в която милиони руснаци са загинали, да я извърташ, за да я превърнеш в нападение срещу свободния свят, чрез което видиш ли руснаците стигнали чак го Берлин, е може би едно от най-позорните неща, която Министерството на истината по Оруел може да сътвори.  Само една долна неблагодарна издънка може да плюе срещу хората, които са спасили собствения му народ, а може би и предци, от това да не изгорят като пуйки в лагерите на смъртта и да нарече този подвиг - превземане на територия. 

Трябваше навярно тази територия да си остане в н@циски ръце... не знам.


 Персефона Коре

Няма коментари:

Публикуване на коментар