Зима

Зима
Пролет

9 март 2023 г.

Няма да забравим Буново!

Няма свобода, която може да бъде отвоювана чрез убийствата на жени и деца! Няма свобода и кауза, които могат да защитят умишленото убийство на цивилни жертви!   

 

На днешната дата преди 38 години турски националисти, иначе български граждани, взривяват вагона за майки с деца на гара Буново. 

В атентата загиват 12-годишният Георги Цветанов, 13-годишният Стефан Атанасов, 40-годишният Емил Георгиев, 63-годишният Николай Генков и 64-годишната Райна Бозукова. 

Сред жертвите са глухонеми деца, прибиращи се вкъщи. Ранени са тежко 9 души и сред тях също има 2 деца. Само по чудо няма повече жертви, тъй като атентаторите са искали това да се случи в тунел малко по-нататък по линията.

Част от атентаторите са осъдени на смърт. Друга част - на затвор. Първият американски президент на България - Желев, помилва един от терористите. Друг терорист става областен координатор на ДПС! Чрез сделка с Турция част от терористите са предадени на турската държава.

Няма свобода, която може да бъде отвоювана чрез убийствата на жени и деца! Няма свобода и кауза, които могат да защитят умишленото убийство на цивилни жертви. 

Ние, българите, никога не трябва да забравяме, че имаме врагове. Включително сред нас. Да си българин е ген, съзнание и ценности. И вяра. Толерантността и предоверяването водят до смърт. Виждаме сега кои са най-големите вътрешни врагове на българите.

Да сведем глава днес в почит пред загиналите невинни българи на гара Буново на 09.03.1985 г. БЪЛГАРИЯ ПОМНИ!!!


Елена Гунчева-Гривова

Няма коментари:

Публикуване на коментар