Зима

Зима
Пролет

12 юли 2015 г.

Светецът напусна "Белия балет"

Сан Икер се превърна в легенда и една от иконите на "Белия балет"

 
"Реал" Мадрид обяви официално напускането на Икер Касияс в посока "Порто".

Официалният сайт на "Белия балет" оповести, че двата тима са постигнали споразумение за опитния вратар.

Не се споменават детайли около преминаването на Касияс в португалския клуб.

Медиите в Испания обаче твърдят, че той ще подпише договор за 2 години и ще прибере сумата от 10 милиона евро.

Касияс е част от мадридчани още от детска възраст и е изиграл за отбора внушителните 725 мача.

"За "Реал" Мадрид днес е ден преди всичко на благодарност и признание, защото не просто един от най-добрите вратари ни напуска, а ни напуска най-големият вратар в историята на испанския футбол и в частност на "Реал" Мадрид. Той поема към нов етап на футболната си кариера", пише се в съобщението, което е публикувано в сайта на "Реал".

"
В това довиждане има много спомени, саможертви и трофеи. Икер Касияс накара герба на отбора да блести още по-ярко. Той беше капитан, който се превърна в легенда, въпреки че дойде като просто едно дете на 9 години.

Нашият клуб е на 113 години и в 25 от тях Касияс е играл за него. За това време той стана едва от иконите на "Реал", спечели си уважението, възхищението и любовта на феновете по цял свят. Неговото поведение е образец за всеки, който иска да стане част от "Реал". Благодарим ти, Икер, за всичко, което си направил за нашия клуб и че стана негов символ. Ти винаги ще бъдеш в нашите сърца.

3 купи на Европа, една световна клубна купа, 2 междуконтинентални, 2 суперкупи на Европа, 5 титли, 2 купи на краля и 4 суперкупи на Испания с Реал Мадрид, 1 световно и 2 европейски първенства с националния отбор са само част от трофеите, като има още много. Трофей Самора, трофей Браво и 5 пъти най-добър вратар в света.
 

Пълният списък е впечатляваш, но най-важното е, че той е споменаван с чест и гордост от мадридистите. Икер си отива, но примерът му остава. Неговото поведение през всичките 725 изиграни мача с бялата фланелка показват пътя на всички, които искат да го последват."
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар