Зима

Зима
Пролет

15 януари 2016 г.

Румяна Бъчварова: Не искам МВР да се представя като хрантутник на държавата

Вътрешният министър Румяна Бъчварова отново призова да не се говори, че МВР не работи, полицията да бъде подкрепена, за да има резултат.
 
„МВР не може само да намери освен уверенията, които се опитваме да дадем на гражданите, че работим в тази посока", каза тя.

"Има спекулации, че МВР имало прекалено раздут щат. А навсякъде в Европа в тази ситуация се завишава броя на полиците. Реалният брой на българските полицаи е 22 700, които не ни дава възможност да покрием цялата страна и всички критични места Това е фактът. Останалите са заети в пожарната, в Гранична полиция, 4200 човека са администрацията и се опитваме да я оптимизираме. Останалите са свързани със спомагателните дейности", посочи Бъчварова.

„Не искам МВР да се представя като хрантутник на държавата, който взема пари и се облагодетелства от това", заяви още вътрешният министър.

Преградното съоръжение по границата е доказало ефективността си, посочи още Румяна Бъчварова по време на днешния парламентарен контрол.

По думите й оградата, която се полага сега, е напълно поцинкована, за разлика от първото съоръжение от 2014 г., по което вече има корозия. Сегашната мрежа е и по-обемна - използват се по три реда ролки с бодлива тел, а не по две, както е било през 2014 г./ИА КРООС


Няма коментари:

Публикуване на коментар