Зима

Зима
Пролет

19 юни 2016 г.

"Нощните вълци" ще прекосят България - ще се качат на връх Шипка и ще минат през Рилския манастир

Мотомаршът "Славянски свят 2016“ ще мине и през Беларус, Украйна, Чехия, Сърбия, Словения, Черна гора, Македония, Босна и Херцеговина
 
 Мотошествието "Славянски свят 2016" на руския клуб "Нощните вълци“ ще мине през България, съобщи Андрей Борбовский на пресконференция в Москва, цитиран от "Труд".

Той е един от лидерите на рокерската общност, от която неофициално е част президентът Владимир Путин.

"Нощните вълци“ по план ще прекосят цялата страна в края на месеца - ще се качат на връх Шипка и ще минат през Рилския манастир, като ще се появят и в София.

Мотомаршът "Славянски свят 2016“ ще мине и през Беларус, Украйна, Чехия, Сърбия, Словения, Черна гора, Македония, Босна и Херцеговина.

Според Боровский целта на шествието е да засили диалога между славянските народи, който напоследък не вървял добре.

Това няма да е първото посещение на „Нощните вълци“ в България. Те идваха за пръв път през 2011 година в Габрово. Тогава техният президент Александър Залдостанов все още не беше включен в забранителния списък на ЕС, който е част от международните санкции срещу Федерацията.

Мотоклубът стана популярен през последните години с международните си шествия, като не навсякъде руснаците са посрещани добре. Преди два месеца Полша не пусна на своя територията шествието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар